Tandarts Beins

4 Redenen om naar de mondhygiëniste te gaan

4 Redenen om naar de mondhygiëniste te gaan

Geplaatst op

Een regelmatig bezoek aan je mondhygiënist kan je een aantal voordelen bieden die een gezond en gelukkig gevoel geven. Of je nu wel of niet graag naar de tandarts gaat, gezonde tanden zijn de sleutel tot een gezonde glimlach en het gevoel van vertrouwen en eigenwaarde dat daarbij hoort. Heb je de stoel van de hygiënist vermeden? Hier zijn vier redenen waarom je regelmatig een afspraak zou moeten maken:

1. Tanden zijn voor het leven

Er is de laatste decennia veel veranderd in de tandheelkunde. Niet alleen op het gebied van de tandheelkundige behandeling zelf, maar ook op het gebied van de preventieve behandeling zijn belangrijke vorderingen gemaakt. Ook de informatie en het onderwijs zijn aanzienlijk verbeterd. Dit betekent dat steeds meer patiënten een leven lang kunnen genieten van hun oorspronkelijke gebit – mits ze natuurlijk goed verzorgd worden.

Mondhygiënisten spelen een centrale rol in deze nieuwe benadering van de tandheelkunde en helpen je niet alleen om je tanden te behouden, maar ook om het ongemak en de kosten te vermijden die gepaard gaan met reparaties en vervangingen.

2. Voorkom tandvleesaandoeningen

Volgens de NHS wordt bijna de helft van de 35-jarigen getroffen door een vorm van tandvleesaandoening. In veel gevallen is het probleem zo klein dat het onopgemerkt blijft, behalve voor het getrainde oog, maar als het wordt verwaarloosd kan het zich ontwikkelen tot een ernstiger probleem. Dit komt deels omdat, in tegenstelling tot problemen in de tanden zelf, tandvleesaandoeningen vaak pijnloos zijn en daarom vaak niet opgemerkt worden door patiënten.

Gelukkig zijn tandvleesaandoeningen, met het juiste mondhygiëneprogramma, vaak niets om je zorgen over te maken. In de meeste gevallen kan een mondhygiënist je persoonlijk advies en behandeling bieden om het probleem te elimineren, zodat je niet alleen de mondhygiëne verbetert, maar ook het risico op tandverlies als gevolg daarvan vermindert.

3. Zeg cheese!

Een glimlach is een van de beste manieren om je zelfvertrouwen te vergroten. Maar een gezonde glimlach gaat niet alleen over kostbare cosmetische tandheelkunde. Dagelijkse gewoonten zoals het drinken van koffie of wijn en roken zijn slechts een paar voorbeelden van dingen die je uiterlijk kunnen schaden. Een frequent bezoek aan de mondhygiënist houd je vrij van de tandplak en tandsteenafzettingen die van nature het uiterlijk van je tanden en kiezen aantasten en helpt je de negatieve effecten van je levensstijl te minimaliseren.

4. Weg met slechte adem

We zijn ons allemaal bewust van onze eigen adem, en een verrassend groot aantal mensen maakt zich zorgen over een slechte adem, maar doet er niets aan. Hoewel het regelmatig poetsen van je tanden en het gebruik van mondspoeling helpt om je adem fris te houden, is het soms niet genoeg om je de hele dag lang zelfverzekerd te houden. Als dit je bekend voorkomt, ervaar je mogelijk Halitosis. Gelukkig kan een mondhygiënist je tanden regelmatig diepgaand reinigen en je helpen het probleem te voorkomen. Zij zullen ook de beste producten aanbevelen voor je dagelijkse mondverzorging.

Gerelateerde berichten

Nieuw stralend gebit? 3 tips voor een verbeterde uitstraling

Heb je met succes facings laten plaatsen of implantaten gekregen? Dan is het nu tijd om je stralende witte tanden goed naar voren te laten komen. Er...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden