Tandarts Beins

5 tips om tandproblemen te voorkomen

5 tips om tandproblemen te voorkomen

Geplaatst op

In een tijdperk waarin mensen zeggen dat uiterlijk alles is, is een goede glimlach de sleutel! Velen van ons weten dat je twee keer per dag moet poetsen en wegblijven van suiker, maar weet je zeker dat je aan alles gedacht hebt?

 

Spugen en niet spoelen

Fluoride is zeer goed voor je tanden. Je vindt het waarschijnlijk in de meeste tandpasta’s in het schap van je plaatselijke supermarkt. Om je tanden de beste kans te geven om parelwit te blijven, wilt je niet het voordeel van het poetsen met een fluoride tandpasta verliezen. Dus, nadat je klaar bent met poetsen, spuw het overschot uit en spoel vervolgens niet na. Laat de fluoride zijn werk doen nadat je klaar bent met poetsen.

 

Let op het toilet

Dit is iets waar je misschien niet al te veel aan denkt, maar waar je je tandenborstel houdt als je hem niet gebruikt, is erg belangrijk. Als je je tandenborstel een beetje te dicht bij het toilet houdt, zal elke keer dat iemand doorspoelt, een deel van de spray uit het toilet vliegen en op uw tandenborstel landen. Nu zeggen we niet dat je je tanden al jaren poetst met slechte bacteriën, maar we raden het aan om je tandenborstel op een veilige afstand te plaatsen. Gewoon om te zorgen dat de tandenborstel schoon blijft.

 

Deel nooit je tandenborstel

Het maakt niet uit hoe goed je bevriend bent met iemand, als je wilt dat je mondgezondheidsroutine waterdicht is, moet je de enige persoon zijn die jouw tandenborstel gebruikt. Geen uitzonderingen. Niet alleen omdat je verkoudheid en bloedoverdraagbare aandoeningen kunt krijgen van mensen met wie je je tandenborstel deelt, maar ook omdat je je ziektekiemen met anderen kunt delen. Niemand is perfect, houd je ziektekiemen voor jezelf, net als je tandenborstel.

 

Borstelen is geen snelle oplossing

Heb je ooit iets suikerachtigs of zuurs gedronken vlak voor het slapengaan en ben je direct voor het slapengaan je tanden gaan poetsen? Je zou denken dat het een goed idee was, maar je zou het mis kunnen hebben. Als je iets consumeert dat ook maar een beetje slecht is voor je tanden, worden ze zwakker en als je meteen poetst. Je kunt zelfs fragmenten van je glazuur wegpoetsen. Dat kan leiden tot kiespijn en verhoogde gevoeligheid. Wacht in plaats daarvan een uur en borstel het vervolgens ’s nachts nog twee minuten met een fluoridetandpasta. Lees in de tussentijd een boek, kom bijpraten op je favoriete tv-serie of doe de klusjes die je de hele week hebt uitgesteld.

 

Teveel poetsen bestaat

Het glazuur van je tanden is de hardste stof in je lichaam – maar het is niet onverwoestbaar. Nogmaals, het klinkt misschien als een goed idee om hard te poetsen om je tanden grondig schoon te poetsen, maar hard zijn voor je tanden kan meer kwaad dan goed doen. Wees zeker daadkrachtig met je tanden en zorg ervoor dat je elke tand schoonmaakt, maar het is niet nodig om te overdrijven, of dat nu te hard of te lang poetsen is.

 

Als je vragen hebt over je mondhygiëne, neem dan contact op met je tandarts of mondhygiënist. Zij kunnen je gratis, deskundig en vertrouwelijk advies geven over een reeks onderwerpen. In Amsterdam kun je terecht bij Dental Factory.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden