Tandarts Beins

De zin en onzin van een tandongevallenverzekering

De zin en onzin van een tandongevallenverzekering

Geplaatst op

Je krijgt het tegenwoordig gratis bij Independer.nl. Een tandongevallenverzekering. Maar wat is dat precies? En is het nodig om die apart af te sluiten wanneer je geen zorgverzekering via de grote vergelijkingswebsite aanvraagt? We vroegen het aan Nima Zadeh van Verzekering.nl.

Wat is een tandongevallenverzekering?

Een tandongevallenverzekering vergoedt enkele kosten die je alleen hebt wanneer je gebit beschadigd is na een ongeluk. De verzekering is ook alleen van toepassing op het verminderen van de schade, niet op het esthetische en functionele herstel van het gebit.

Wat valt onder de tandongevallenverzekering?

Stel je valt met je fiets en verliest hierdoor enkele tanden. De kosten voor het herstellen van je gebit kunnen dan aardig oplopen. Maar wat valt onder de tandongevallenverzekering?

In bovenstaande situatie vallen alleen de kosten voor het verwijderen van de resten van je tanden. De kosten voor het plaatsen van implantaten, kronen en bruggen vallen niet onder de ongevallenverzekering. Je hebt dus weinig aan de tandongevallenverzekering wanneer je jouw beschadigde gebit weer netjes wil laten herstellen.

Wat kost een tandongevallenverzekering?

Een tandongevallenverzekering wordt lang niet door iedere zorgverzekeraar aangeboden. Veel verzekeraars zien het nut van de verzekering niet in en bieden het daarom niet aan in hun pakket. De kosten die een tandongevallenverzekering vergoedt, vallen bij deze verzekeraars gewoon onder de reguliere zorgverzekering of aanvullende tandartsverzekering.

De verzekeraars die wel een aparte tandongevallenverzekering aanbieden rekenen meestal 1 à 2 euro per maand voor de aanvullende zekerheid. 

Loont het om een tandongevallenverzekering te hebben?

Volgens Nima is het verzekering die weinig tot niets zal toevoegen aan je dekking. De tandongevallenverzekering dekt alleen de kosten van het “puimruimen” en dit zal niet de grootste kostenpost zijn voor mensen die gebitsschade hebben na een ongeval. Het is veel beter om een goede dekking te kiezen in je zorgverzekering, eventueel met een aanvullende tandartsverzekering.

Gerelateerde berichten

Moet ik kiezen voor fineer van porselein?

Cosmetische tandheelkunde heeft de afgelopen jaren een lange weg afgelegd; van een mond vol met gefabriceerde kunstgebitten tot het aanbrengen van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden