Tandarts Beins

ERP voor tandartsen en hun praktijken

ERP voor tandartsen en hun praktijken

Geplaatst op

Elke organisatie in elke sector heeft te maken met automatisering, nieuwe bedrijfssoftware en nieuwe IT-ontwikkelingen. Bedrijven in de zorgsector zijn hier geen uitzorgingen op. Wij willen het in dit artikel hebben over tandartspraktijken en hoe zij kunnen profiteren van ERP-software binnen hun IT-infrastructuur.

De functionaliteiten van ERP-software

Wanneer het over software gaat, moet er altijd afgevraagd worden welke functionaliteiten nodig zijn. Is er een functionaliteit noding binnen ERP voor projectmanagement? Of moeten er functionaliteiten zijn die de zorg verbeteren, zoals een functionaliteit voor een elektronisch patiëntendossier? Wij gaan dieper in op de functionaliteiten van ERP-software voor tandartsen, maar wat is ERP precies?

De afkorting ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Een ERP-systeem automatiseert en verbindt bedrijfsprocessen binnen een organisatie. Alle gegevens van de verschillende afdelingen worden opgeslagen in een centrale database, waardoor ze altijd voor iedere medewerker inzichtelijk zijn.

Enkele functionaliteiten van ERP voor tandartsen zijn als volgt:

Voorraadbeheer

Tandartsen hebben voorraden die ze moeten beheren. Daar komt een stukje inkoopbeheer bij, dit wordt onder WMS gezien. Wanneer er medicijnen worden gevraagd, wordt er gekeken of het medicijn in voorraad is. Met ERP-software gebeurt dat automatisch. Het is mogelijk om een minimale drempel in te voeren hoeveel van een bepaald soort medicijn aanwezig moet zijn in de voorraad. Wanneer deze drempel wordt bereikt, wordt er automatisch een signaal gegeven dat er meer van het medicijn moet worden ingekocht. Dat is een stuk inkoop- en magazijnbeheer. Hier wordt ook wel de term Supply Chain Management voor gebruikt. Daarom wordt een WMS en SCM-module aanbevolen. Bij vele ERP-systemen kan dit.

Een elektronisch patiëntendossier en afsprakenbeheer

Een patiëntendossier wordt gebruikt in verschillende gebieden van de zorgsector. Het bevat alle informatie over de medische geschiedenis van de patiënt, evenals behandelingen die al zijn uitgevoerd en voorgeschreven medicijnen. Het patiëntendossier bevat dan ook waardevolle informatie voor artsen en dus ook tandartsen. Met een ERP-systeem kunt het dossier overal tot uw beschikking hebben. Het voordeel hiervan is dat alle belangrijke gegevens op één plek beschikbaar zijn. Een CRM-module binnen een ERP-systeem maakt dit mogelijk. Anders heeft te maken met een analoge vorm van een patiëntendossier, waardoor informatie minder snel uitgewisseld kan worden.

Met CRM kunt u ook uw afsprakenbeheer optimaliseren. Tegenwoordig wordt afsprakenbeheer ook grotendeels door software geregeld. Ook hier hebben tandartsen baat bij de centrale oriëntatie van het systeem, omdat alle medewerkers met dezelfde, correcte informatie werken. Ongeacht welke medewerker wijzigingen aanbrengt, wordt altijd hetzelfde systeem gebruikt waartoe iedereen toegang heeft. Op deze manier kan de dokterspraktijk op elk moment informatie verstrekken, ongeacht de samenstelling van het personeel ter plaatse op de betreffende dag; zowel telefonisch als persoonlijk ter plaatse in de praktijk. 

ERP-implementatie

Voordat u een ERP-systeem heeft u een leverancier nodig van ERP-software. Een digitale transformatie kost ook veel begeleiding. Gelukkig biedt Delaware die begeleiding. Delaware wilt hun klanten wendbaarheid, kwaliteit en continuïteit garanderen en het streeft naar een competitief voordeel bij hun klanten na implementatie van hun software.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden