Tandarts Beins

Facings tegen schade, scheefstand en verkleuring

Facings tegen schade, scheefstand en verkleuring

Geplaatst op

Door slijtage, ongelukken en voedingsmiddelen kunnen tanden beschadigd raken, verkleuren of scheef komen te staan. De tandarts kan deze ongewenste schade en verkleuringen vaak relatief eenvoudig oplossen door tanden bleken of door tanden te vullen.

Je tanden in het meest zichtbare deel van je gebit wil je zo natuurlijk en strak mogelijk hebben. Vullingen, kronen en aanwezige facings bleken echter niet mee. Daarom adviseren tandartsen regelmatig om voortanden van (nieuwe) facings te voorzien, vooral bij patiënten met gebitschade of spleetjes tussen de tanden.

 

Schade aan het gebit oplossen met een facing

Door harde voedingsmiddelen en ongelukken kunnen er hoekjes van je tand afbreken. Dit is natuurlijk vervelend, maar kan op de lange termijn ook schadelijk zijn voor je mondgezondheid. De scherpe randen kunnen je tong, tandvlees en andere tanden beschadigen. Facings zorgen ervoor dat de natuurlijke vorm van je tanden weer hersteld wordt.

 

Scheefstand en verkleuring oplossen met facings

De tandarts kan ook om cosmetische reden facings plaatsen. Wanneer je niet tevreden bent met de kleur of vorm van je tanden, dan kan de tandarts dit vaak relatief eenvoudig oplossen. Met een facing kan de vorm en de kleur van een tand worden veranderd. Zo kan de tandarts een spleetje tussen tanden opvullen, verkleurde tanden weer wit maken en scheefstand verbergen. Een facing ziet er net zo natuurlijk uit als de overige tanden.

 

Reguliere en non-prep facings plaatsen

Bij het plaatsen van facings heb je de keuze uit twee soorten materialen, namelijk porselein en composiet. De reguliere composiet facings worden door de tandarts op de bestaande tand geboetseerd en uitgehard. Hiervoor wordt over het algemeen eerst een klein laagje van je tanden afgeslepen, om zo voldoende ruimte te maken.

 

Een aantal gespecialiseerde tandartsen in Nederland werkt met non-prep facings. Deze facings van porselein zijn slechts 0,2 millimeter dun. Hierdoor hoeft er niets van een tand afgeslepen te worden. De porseleinen facings worden van te voren op maat gemaakt en opgebakken door een tandtechnisch specialist. Door deze extra stappen deze facings over het algemeen ook duurder.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden