Tandarts Beins

Kies je voor een facing of een kroon? Wat is het verschil?

Kies je voor een facing of een kroon? Wat is het verschil?

Geplaatst op

Als er een stukje van je tand of kies is afgebroken, kan je dat laten vervangen door een kroon of facing te laten plaatsen. Er zijn alleen veel mensen die niet weten wat het verschil is tussen deze twee tandvervangers. In dit blog lees je wat de belangrijkste verschillen zijn tussen een facing en kroon.

Een porseleinen kapje of een dun plaatje keramiek

Het grootste verschil tussen een facing en een kroon is dat bij een facing er een dun plaatje keramiek tegen de tand wordt geplaats. Bij een kroon wordt er een porseleinen kapje over de tand heen gezet. Daarnaast wordt er bij een kroon een deel van de oude tand of kies afgeslepen om het kapje te kunnen plaatsen. De tandarts kan bij een facing ook een stukje van je tand er af slijpen als dat nodig is. Zowel een porseleinen kapje en een keramisch plaatje kan je bij Dental Factory: Tandarts Amsterdam plaatsen

Wanneer biedt een kroon uitkomst?

Een kroon is een goede oplossing wanneer je tand of kies is weggerot of het kan een oplossing bieden bij een kies die overmatig gevuld is ter versteviging. Het porseleinen kapje wordt in dit geval gebruikt om de originele vorm van de tand of kies te herstellen.  Een kroon kan ook geplaatst worden om het gebit op te knappen. Wanneer bijvoorbeeld één van je voortanden verkleurd is of scheef staat, kan je een porseleinen kapje over de tand heen laten zetten om deze hobbel weg te werken. We raden wel aan om alleen een kroon te laten plaatsen als een tand of kies goed is onderbouwd in je tandvlees.

Waarvoor is een facing geschikt?

Als je je stoort aan het spleetje tussen je tanden of aan je afgebroken voortand, kan je het gebit mooier maken met een facing. De tandarts plakt het plaatje keramiek op de tand om de vorm of kleur aan te passen. De facing wordt in de meeste gevallen gebruikt als esthetische behandeling voor een stralende witte glimlach.

Gerelateerde berichten

Nieuw stralend gebit? 3 tips voor een verbeterde uitstraling

Heb je met succes facings laten plaatsen of implantaten gekregen? Dan is het nu tijd om je stralende witte tanden goed naar voren te laten komen. Er...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden