Tandarts Beins

Nieuwe tanden in één dag – een nieuwe tandheelkundige techniek

Nieuwe tanden in één dag – een nieuwe tandheelkundige techniek

Geplaatst op

Wie een tandvervanging nodig had, had jarenlang maar een paar beperkte mogelijkheden. Als ze niet in aanmerking kwamen voor een operatie, waren bruggen en volledige of gedeeltelijke prothesen de enige mogelijkheid. Als je in aanmerking kwam voor cosmetische chirurgie, dan konden implantaten worden gebruikt om te voorkomen dat je een kunstgebit moest dragen dat dagelijks moest worden verwijderd om schoon te maken. Vandaag de dag is er een nieuwe versie van tandheelkundige implantaten die snel groeit in populariteit – de procedure die bekend staat als ’tanden in een dag’. Vraag bij je tandarts na of hij deze behandeling voor je uit kan voeren.

Het verschil tussen tandheelkundige implantaten en tanden-in-één-dag

Toen tandimplantaten voor het eerst werden gebruikt voor tandvervanging, werden ze al snel populairder omdat ze een permanente oplossing konden zijn voor een tijdelijk probleem. Voordat er tandheelkundige implantaten ontstonden, waren de mogelijkheden vrij beperkt, wat meestal betekende dat er een kunstgebit of een brug moest worden geplaatst om de ontbrekende tanden te vervangen. In beide gevallen waren dit tijdelijke constructies die werden gebruikt om een permanent probleem op te lossen. Bij de implantaten werden de ontbrekende tanden vervangen door kwaliteitsvolle porseleinen tanden, die in het kaakbeen geworteld waren door ze aan metalen pinnen te bevestigen.

Doordat de implantaten permanent geworteld waren, hoefden de patiënten zich geen zorgen meer te maken over reinigen en konden ze deze op dezelfde manier verzorgen als hun natuurlijke tanden. Het enige probleem met deze procedure was de tijd die nodig was om de procedure af te ronden. In de begindagen van de tandheelkundige implantaten was er tijd nodig voor het kaakbeen om tussen de ingrepen door te genezen en om de metalen pinnen de tijd te geven zich stevig op hun plaats te versmelten. Zonder deze vertragingen zou de hele ingreep minder tijd hebben gekost, misschien wel uren in plaats van weken of maanden.

Hoe tanden-in-één-dag werken

De ingreep, die op dezelfde manier wordt uitgevoerd als een gewone tandheelkundige implantatie, wordt gedaan door middel van cosmetische tandheelkundige chirurgie, waarbij metalen palen in het kaakbot worden geworteld. De hele procedure duurt enkel zo’n tien uur.  Het eindresultaat van de procedure is de volledige plaatsing van metalen pinnen en de bijbehorende implantaten in één dag. Dit geeft de patiënt een onmiddellijke boost aan zijn zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde, want hij loopt letterlijk met een volledig nieuwe glimlach het kantoor uit. Op het gebied van tandvervanging is het een haalbare oplossing voor diegenen die daarvoor in aanmerking komen.

Gerelateerde berichten

Nieuw stralend gebit? 3 tips voor een verbeterde uitstraling

Heb je met succes facings laten plaatsen of implantaten gekregen? Dan is het nu tijd om je stralende witte tanden goed naar voren te laten komen. Er...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden