Tandarts Beins

Tips om je tanden efficiënter te poetsen

Tips om je tanden efficiënter te poetsen

Geplaatst op

Goede mondhygiënische gewoonten kunnen tanden redden, tandpijn beperken en je vermogen om goed te eten verbeteren. Een essentieel onderdeel van een gezonde mond is effectief tandenpoetsen. Hieronder lees je enkele tips om ervoor te zorgen dat je het meeste uit het poetsen haalt.

1. Tandenpoetsen hoeft niet te worden gedaan terwijl je bij de wastafel in de badkamer staat

Je kunt de taak net zo gemakkelijk voltooien aan een tafel met een handdoek, een kom en een kopje water. Denk na over wat het beste werkt en wees niet bang om nieuwe dingen te proberen om het tandenpoetsen eenvoudig en comfortabel te houden, zodat het een deel van je dagelijkse routine blijft. Voor extra tandenpoetstips kun je ook terecht bij Mondzorg Lingewijk (Gorinchem).

2. Gebruik de juiste hoeveelheid tandpasta

Het meest kritische onderdeel van tandenpoetsen is het fysiek verwijderen van zachte afzettingen (zoals tandplak en voedsel). Als je tandpasta gebruikt, zorg er dan voor dat je er een kiest met fluoride, dat kan helpen om bederf te voorkomen. En vergeet niet dat je alleen een hoeveelheid ter grootte van een erwt nodig hebt.

3. Kies de juiste tandenborstel

Om te beginnen wil je er zeker van zijn dat je tandenborstel zachte haren heeft en gemakkelijk vast te houden is. Als je moeite hebt met het vastpakken van een standaardtandenborstel, overweeg dan een kindertandenborstel of een elektrische tandenborstel met een groter handvat.

4. Controleer tussen de wangen en tanden op vuil

Controleer tijdens het poetsen de ruimtes tussen de tanden en de wangen waar voedselresten kunnen optellen. Veeg het gebied af met een handschoen of een groot wattenstaafje om het schoon te maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden