Als mens zijn we niet perfect en weten we dat vergeetachtig zijn het beste van ons kan overkomen. We vergeten wel eens onze tanden te poetsen terwijl dit van groot belang is voor onze gezondheid. Lees hier wat je kunt doen als je wel eens vergeet je tanden te poetsen.

De aanbeveling van je tandarts

De tandarts raadt aan om je tanden twee keer per dag te poetsen, één keer per dag te flossen en af te spoelen met alcoholvrij mondwater en tussen de maaltijden door suikervrije kauwgom te kauwen om de ophoping van bacteriën die kunnen leiden tot gaatjes en tandvleesproblemen te verminderen. de tandarts is het hiermee eens.

Daarnaast moet je een professionele “tandenborstel” minstens twee keer per jaar laten poetsen. Met andere woorden, zorg ervoor dat je minstens twee keer per jaar in een tandartspraktijk wordt gezien voor röntgenfoto’s, reinigingen en preventieve zorg.

Ik ben mijn tandenborstel vergeten!

Als je soms vergeet om je tanden te poetsen, ben je niet alleen. We vergeten allemaal dingen. Als je vergeet om je tanden te poetsen, doe het dan zodra je eraan denkt. Als het een gewoonte wordt, zullen je tanden en tandvlees er helaas onder lijden. Vaak zijn het kinderen die hun vergeten gewoonte betreuren, maar het kan ook voor volwassenen een probleem zijn. Hier zijn enkele tips om je te helpen de mondverzorging een prioriteit te onthouden en te behouden.

Stel een timer in

Gebruik je telefoon, computer of zelfs een vriend om je eraan te herinneren wanneer het tijd is om je tanden te poetsen. Meestal is dat ‘s morgens en ‘s avonds het meest zinvol, maar misschien heb je met je schema wel direct na het ontbijt en vlak voor het slapen gaan nodig.

Herinner jezelf eraan

Er is een gezegde: “Uit het zicht, uit het hoofd”. Help jezelf te herinneren door je tandenborstel klaar te zetten of zelfs een briefje te plaatsen op een plek waar je het zeker zult zien. Als je het goed in je hoofd houdt kun je het integreren in je dagelijkse gewoontes.