Tandarts Beins

Trend: gietvloeren in tandartspraktijken

Trend: gietvloeren in tandartspraktijken

Geplaatst op

Het is een heuze trend en komt steeds vaker voor: gietvloeren in de tandheelkundige wereld. Sinds halverwege 2020 is er een trend waarneembaar, waarbij tandartspraktijken overgaan op gietvloeren. Door heel Nederland laten prakijken zich een gietvloer aanmeten met alle redenen van dien. Maar wat zijn deze redenen?

De voordelen van een gietvloer

Er moet natuurlijk een reden voor zijn dat tandheelkundig Nederland zo drastisch overgaat op gietvloeren. De vraag is enorm hoog en dit komt door de vele voordelen die de gietvloer biedt. Zo is een gietvloer naadloos en zeer eenvoudig schoon te maken en houden. Hierdoor verhoogt de hygiëne van een tandartspraktijk en de bijhorende ruimtes. Veel tandartsen hebben gemerkt dat de patiënten dit zeer op prijs stellen en hier ook op letten tijdens hun tandartsbezoek.  

Covid-19

We hebben gezien dat de trend van de gietvloeren in tandartspraktijken begon rond het begin van de corona pandemie in 2020. Deze pandemie zorgde in Nederland voor de lockdown, waarbij tandartsen maar weinig patiënten over de vloer kregen, of zelfs helemaal niet. Op dit moment besloten tandartsen te investeren in een gietvloer, omdat de drukte ineens compleet weg was. Dit bleek een domino-effect in gang te zetten, waarbij de ene tandarts na de andere investeerde in een gietvloer. Los van de afgenomen drukte, was ook de hoge mate van hygiëne een belangrijk voordeel waarom tandartsprakijkten dit besluit namen. 

Wat is de huidige situatie?

Inmiddels neemt de drukte bij tandartsen al weer enige tijd toe en wordt er volop gebruik gemaakt van de pas gelegde gietvloeren. Vanuit de tandheelkundige wereld klinken veel positieve geluiden en lovende berichten over hun investering. Naast de eerder genoemde voordelen beweren ze ook dat hun schoonmaakkosten zijn gedaald, omdat gietvloeren erg makkelijk schoon te maken zijn. Omdat de drukte nu is toegenomen en veel tandartsen inmiddels zijn voorzien van een gietvloer, is er weer een daling waargenomen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden