Tandarts Beins

Waar baseren we onze eerste indruk van andere mensen op?

Waar baseren we onze eerste indruk van andere mensen op?

Geplaatst op

Een eerste indruk doet meer dan je wellicht denkt. Het is dan ook belangrijk om te weten hoe je een goede eerste indruk achterlaat zonder dat dit ‘nep’ overkomt. De meeste mensen filteren een overdreven en/of neppe manier van doen er meteen tussenuit. Lees en leer meer over eerste indrukken en hoe geef je een goede eerste indruk? 

Het gaat allemaal over de eerste seconden

Je brein maakt in de eerste paar seconden bij het ontmoeten van een ‘nieuw’ persoon een eerste indruk. Vaak geven mensen niet vaak en graag toe aan wat de eerste indruk bij je opriep, zoals dat je die persoon niet mag. Je gaat dagen of zelfs maanden na je eerste indruk overwegen en jezelf afvragen waar je dit op hebt gebaseerd en of dit wel eerlijk is tegenover de ander. Toch is wetenschappelijk bewezen dat wat we bij een eerst indruk denken vaak waar blijkt te zijn. Een eerste indruk is vaak een intuïtie en is niet gebaseerd op je ratio. 

Tips voor het achterlaten van een goede eerste indruk

Maar hoe laat je nou een goede eerste indruk achter als dit in de eerste paar seconden al in de brein van de ander gevormd is? 

  1. Wees expressief: zorg ervoor dat je op een expressieve en geanimeerde manier communiceert. Zo ben je voor de ander makkelijker te peilen. We voelen ons meer op ons gemak bij mensen die makkelijk te peilen zijn. Laat zien hoe je je voelt en wat je voelt, dat waardeert men. Blijf wel altijd jezelf. 
  2. Je gezicht en gezichtsuitdrukking: ons brein oordeelt onbewust ook iemand door het gezicht en iemands mimiek. Volgens een onderzoek van de Universiteit van New York kan een gezicht benaderbaar, jeugdig of dominant zijn. De stand van je ogen speelt bijvoorbeeld een belangrijke rol. Zie je er vaak wat bozig of moe uit, dat heeft invloed op hoe de ander jou ziet. Ook een mooi gebit heeft een positief effect op de eerste indruk. Voor een mooi gebit is het belangrijk dat je deze mooi schoon houdt en regelmatig een bezoek brengt aan de tandarts. Stoor je je nou echt aan erge wallen of hangende oogleden en wil je weer een frisse eerste indruk achterlaten? Dan is het mogelijk om bijvoorbeeld een bovenooglidcorrectie bij Ooglift te ondergaan. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden