Tandarts Beins

Wanneer krijg je een beugel?

Wanneer krijg je een beugel?

Geplaatst op

Staan je tanden scheef, naar voren of juist te ver naar achter? Dan is een beugel mogelijk een uitkomst voor je! Door de beugel gaan je tanden weer netjes recht staan. Op deze manier kan je weer kauwen, lachen en praten, zonder dat je je ongemakkelijk voelt. Wanneer krijg je nou een beugel? In deze blog hebben we het er over!

Wanneer heb je een beugel nodig?

Een beugel kan scheve tanden weer recht zetten. Rechte tanden kunnen een fijner aanzicht geven en ervoor zorgen dat je jouw tanden makkelijker kunt schoonmaken. Een regelmatig gebit kan er ook voor zorgen dat je beter kunt kauwen, lachen en praten. Wanneer je tanden scheef staan, dan kan het zijn dat je soms pijn of een ongemakkelijk gevoel ervaart, bij deze dingen. Mond gewoontes als duimzuigen of tongpersen, kunnen ervoor zorgen dat de stand van je kaak, tanden en kiezen aangetast worden. Het ongeval of het vroegtijdig verlies van melktanden kan ervoor zorgen dat jouw tanden een andere positie aannemen dan gewenst is. Steeds meer volwassenen kiezen ervoor om een beugel te nemen, dit komt omdat ze niet tevreden zijn met de stand van hun gebit of door een ongeval waardoor het gebit scheef is gaan staan. Meestal wordt bij kinderen de behandeling gestart waarbij de laatste melktanden gewisseld zijn. Wanneer er sprake is van groeiachterstand in de onderkaak, kan het zijn dat er eerder gestart wordt met een beugel, om tijdens de groeispurt de groei van de onderkaak te beïnvloeden met bijvoorbeeld een blokbeugel.

Voorafgaand de behandeling

Een behandeling begint altijd met een vooronderzoek. De tandarts of orthodontist zoetermeer maakt een analyse, behandelplan en een begroting voor jouw specifieke situatie. Tijdens het vooronderzoek worden er foto´s en gebitsmodellen van je gebit gemaakt. Na het vooronderzoek volgt een vervolgafspraak. Tijdens deze afspraak worden behandelplan en de begroting besproken. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden