Ben je gefrustreerd door de conditie van je tanden en kiezen? Je kunt jaren geleden een tand verloren hebben, je schaamt je voor gespleten voortanden als je lacht, of je hebt meerdere ontbrekende tanden die het moeilijk maken om te glimlachen. Lassus Tandartsen in Amsterdam adviseert je om eens na te denken over tandheelkundige implantaten. Hier zijn de drie manieren waarop jij je leven kan verbeteren met dit type van tandheelkunde.

Geen last meer van pijn in de mond

Patiënten met ontbrekende of problematische tanden hebben vaak al hun hele leven last van orale pijn. Dit kan zijn in de vorm van zere of pijnlijke tanden, gevoeligheid bij het eten van koude of warme voedingsmiddelen of bijvoorbeeld pijn bij het kauwen. Sommige patiënten hebben verlichting ervaren door hun implantaten en kunnen weer genieten van het eten van hun favoriete voedsel.

Een verbeterde glimlach op je gezicht

Het is ook mogelijk om na een chirurgische ingreep je mooiste glimlach te herontdekken. Het uiterlijk van gezonde, witte tanden van implantaten kan ervoor zorgen dat je gezicht er in een klap jaren jonger uitziet. Je kan je hierdoor ook zelfverzekerder voelen dan met een ongelijk gebit.

Een gezond vooruitzicht

Implantaten kunnen ook leiden tot een algehele verbetering van de mondgezondheid. Het negeren van de ontbrekende tanden kan leiden tot meer botverlies en problemen met resterende tanden en tandvlees. Als de gaten worden opgevuld en je natuurlijke glimlach wordt hersteld, dan krijgt je tandvlees een betere kans op verbetering en blijven de resterende tanden en kiezen waarschijnlijk beter op hun plaats zitten.

Laat je adviseren door een professional

Als je overweegt om implantaten een kans te geven, maak dan snel een afspraak met jouw tandarts. Hij of zij kan je helpen beslissen of deze tandheelkundige behandeling jouw levensstijl, gezondheid en uiterlijk ten goede kan komen.