Tandarts Beins

Klikgebit op implantaten

Klikgebit op implantaten

Geplaatst op

Durf je niet meer te glimlachen omdat je kunstgebit vaak los zit en je bang bent dat deze uitvalt? Voel je het kunstgebit op een oncomfortabele wijze op het kaakbot drukken? Je kunstgebit indoen kan in deze situaties geen fijn moment zijn, maar je hebt hem toch nodig. Er is echter een alternatief, namelijk het klikgebit, deze klik je eenvoudig op implantaten vast.

 

Het klikgebit

Een gewone gebitsprothese rust gewoon op het tandvlees en heeft de neiging om minder stevig te passen. De prothese mag ook niet te strak zitten, want dit kan wondjes en ontstekingen veroorzaken. Hierdoor hebben vooral veel ouderen van een loszittend gebit.

 

Een klikgebit dient ook ter vervanging van alle missende tanden en kiezen in de mond. Dit klikgebit wordt echter bevestigd aan tandheelkundige implantaten. De prothese wordt hier als het ware op geklikt, vandaar ook de naam ‘klikgebit’.

Voordelen van een klikgebit op implantaten

 

  • Een klikgebit op implantaat is stabieler dan een gewone prothese.
  • Het stelt mensen in staat om gemakkelijker en duidelijker te spreken.
  • Er is minder zorg dat de prothese losraakt of uit de mond valt.
  • Je kunt zonder zorgen eten (je wordt echter aangeraden harde en kleverige voeding te vermijden).
  • Omdat de prothese niet langer het gehemelte van de mond bedekt, voelt het natuurlijker aan dan een gewone prothese.
  • Het klikgebit is eenvoudig uitneembaar.

Plaatsing van de implantaten

De beste manier om de prothese vast te zetten is door meerdere implantaten in de kaak te plaatsen, deze implantaten worden vervolgens als basis gebruikt voor het klikgebit. Je implantaten kun je veilig laten plaatsen door deze implantoloog in Utrecht. Deze implantoloog is werkzaam bij Tandartspraktijk Binnenweg. In deze tandartspraktijk worden ook klikgebitten vervaardigd.

Vervaardiging van het klikgebit

Voor het vervaardigen van het klikgebit ga je eerst met de prothesetechnicus om tafel. Hij neemt een afdruk van je mond en overlegt alle mogelijkheden met je, zoals de kleur en vorm van de tanden. Vervolgens wordt op basis van al je wensen een klikgebit gemaakt. Luister hierbij goed naar de instructies van de prothesetechnicus. Hij kan je alles vertellen over het goed schoonhouden van deze prothese. Voor een klikgebit in Amsterdam en omstreken kun je terecht bij Tandartspraktijk T. Broekman Teggelaar.

Gerelateerde berichten

Wat doet een tandprotheticus?

Met de halfjaarlijkse en jaarlijkse controles bij de tandarts is vrijwel iedereen bekend in Nederland. Een kleiner deel van onze samenleving is ook...

Lees meer

Veel gestelde vragen over implantologie

Een implantaat kan een goede aanvulling voor uw gebit zijn, maar wat houdt implantologie precies in? In dit blog behandelen we een aantal veel...

Lees meer

3 redenen waarom implantaten je leven verbeteren

Ben je gefrustreerd door de conditie van je tanden en kiezen? Je kunt jaren geleden een tand verloren hebben, je schaamt je voor gespleten voortanden...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden