Tandarts Beins

De esthetische tandarts geeft je een stralende glimlach!

De esthetische tandarts geeft je een stralende glimlach!

Geplaatst op

In onze tijd waarin schoonheid een belangrijke rol speelt is een stralende glimlach een manier om te voldoen aan dit beeld. De esthetische tandarts helpt je graag om je witte glimlach te laten stralen. Kijk in deze blog wat er mogelijk en laat je inspireren. Tandarts Zeist helpt je graag je mond gezond te houden.

Behandelingen

Er zijn een aantal behandelingen mogelijk om een stralende glimlach te krijgen. Denk hierbij aan:

  • Bleekbehandelingen
  • Facings
  • Implantaten

We nemen ze hier allemaal met je door:

Bleekbehandelingen

Een van de manieren waarop de sterren hun glimlach al jaren wit maken, zijn de bleekbehandelingen. Waren deze ooit nog een unicum, tegenwoordig kan iedereen ze laten doen. Er zijn twee opties:

  • Thuisbleken
  • Bij de tandarts laten bleken

We raden je aan om voor de tweede optie te kiezen. Het is namelijk belangrijk dat een expert een oogje in het zeil kan houden. Het blijven behandelingen met risico’s.

Facings

Facings zijn schildjes die voor je tanden geplaatst worden. Zo kun je een tand qua kleur of vorm corrigeren. Dat is een uitkomst voor mensen die onzeker zijn over deze dingen. Een facing is snel te zetten. Je hebt de keuze uit twee materialen:

  • Composiet
  • Porselein

We raden je aan om voor porselein te gaan. Waarom? Omdat het materiaal langer mee gaat dan composiet en minder snel verkleurt.

Combinatie tussen behandelingen

Het kan zijn dat je een bleekbehandeling en facings wilt combineren. Dat kan gewoon, maar de volgorde van de behandelingen is wel belangrijk. Zo moet je eerst een bleekbehandeling laten doen en daarna de facings. Dit omdat facings niet mee kleuren. Wanneer je tanden witter zijn door de bleekbehandeling kun je de facings laten zetten in dezelfde kleur als je tanden.

Implantaten

Met implantaten heb je snel weer een volle mond met tanden. Als er een paar tanden missen, kan dit invloed hebben op je glimlach. Met een implantaat reconstrueer je een blinkende rijd witte tanden. Ook hier geldt eerst bleken, daarna het implantaat.

Onderhouden

Om je witte kleur te behouden is het belangrijk om je gebit goed te verzorgen en vooral niet te roken. Koffie en thee kunnen ook aanslag geven. Doe bijvoorbeeld wat melk in deze dranken, dat scheelt veel aanslag. Maar overdrijven hoeft ook niet, perfectie hoeft niet. Zolang het er netjes uitziet is het in orde.

Conclusie

Meerdere behandelingen helpen je om een stralende glimlach te krijgen. Het is heel belangrijk dat je je vooral goed voelt. Overdrijf niet in je zoektocht naar perfectie, want die bestaat niet en hoeft ook niet. Een stralende lach komt ook heel veel van binnenuit.

Meer ontdekken?

5 tips die je helpen nooit meer bang voor de tandarts te zijn. Wat is een klikgebit? Dit en meer vind je uit op onze site.

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden